Veelgestelde vragen

Bij Hydratech hebben we voor veel toepassingen een geschikte vloeistof. Lees meer over de verschillende producten op de productpagina’s:

Thermox – Industriële warmteoverdrachtsvloeistoffen
Coolflow – Vloeistoffen voor koelprocessen
Solaris – Vloeistoffen voor extreme temperaturen
Thermaflow – Vloeistoffen voor verwarmingssystemen
Biotherm – Vloeistoffen voor commerciële en huishoudelijke biomassa verwarmingssystemen
Purachem – Conditionering en reiniging

Vraag geheel vrijblijvend via het offerte contactformulier een offerte op. Mocht u nog niet alle informatie kunnen invullen, is dat geen probleem. We kunnen u bellen om alles met u door te nemen zodat we tot een passende offerte kunnen komen. U kunt ook een offerte opvragen door ons te bellen (0168 722026) of mailen (info@hydratechbenelux.nl).

Wij zijn gevestigd in Oosterhout, Mechelaarstraat 23 4903 RE. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak. Telefonisch kunt u ons bereiken op 0168 – 722 026 en via mail info@hydratechbenelux.nl. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons ook via onze social media kanalen:

KVK: 63755688
IBAN: NL83ABNA0604950624
BIC: ABNANL2A
VAT (internationaal BTW-nummer): NL855386447B01
EORI: 8553.86.44

Voor de eerste order vragen wij zakelijke klanten vooraf te betalen. Voor alle orders daarna is de betaaltermijn 14 dagen (mits kredietwaardig). Bij particuliere bestellingen geschiedt de betaling altijd vooraf. 

Ja, ook dan kunt u bij ons terecht. U kunt op dezelfde manier een offerte aanvragen

Wij leveren tailormade naar de wensen van u als klant. We kunnen de vloeistoffen zowel geconcentreerd als gebruiksklaar met de gewenste vorstbescherming bij u leveren. Het water dat wij gebruiken bij de gebruiksklare vloeistoffen is gedemineraliseerd.  

De kosten voor transport zijn afhankelijk van het gewicht van de levering. We werken samen met transportbedrijf Transmission. Voor transport buiten Nederland en België werken we samen met Segers Transport. 

Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Wij werken samen met Transmission en kunnen het transport voor u uit handen nemen. Ophalen of eigen transport is ook mogelijk.  

Ja, wij zijn 24/7 bereikbaar en denken mee over een snelle oplossing met het juiste product.  

De vloeistof kan doorgaans binnen 4 werkdagen geleverd worden. Maar mocht er meer haast zijn, denken we graag met u mee. In veel gevallen kunnen we de verzending sneller verzorgen, soms zelfs dezelfde dag. Neem contact op (0168 722026) als u wilt weten wanneer we uw bestelling kunnen verzenden. 

De prijs per liter is per product verschillend en is van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan de afnamehoeveelheid en -frequentie en de concentratie. Omdat elke toepassing uniek is, maken we graag een vrijblijvende offerte op maat voor u.

U kunt gemakkelijk een offerte opvragen via het offerte aanvraagformulier onderaan de productpagina’s Wij sturen u dan een passende offerte en na aanvaarding daarvan wordt de bestelling verder in gang gezet. We nemen contact met u op over de verdere details van levering etc. Uiteraard kunt u ons ook bellen (0168 722026) of mailen (info@hydratechbenelux.nl). 

Zeker! Met het Purachem assortiment kunt u uw leidingwerk reinigen en conditioneren. Daarnaast kunnen we u ook begeleiden in het traject van het laten schoonspuiten van het systeem. Vraag vrijblijvend meer informatie op via het contactformulier.

Wij raden u aan om dit minimaal 1 keer per jaar te doen. Problemen zoals corrosie en vervuiling kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. Dit behoudt de beste warmteoverdracht- capaciteit en verpompprestaties en voorkomt ongepland onderhoud en kostbare stilleggingen. Bovendien: met een goede vloeistofkwaliteit bespaart u op uw energiekosten. Het aanvragen van een analyse kan gemakkelijk via het contactformulier.

Hydratech kan de vloeistof in uw systeem analyseren met het Fluid Monitoring Program. In ons eigen laboratorium analyseren we de vloeistof en we stellen na deze analyse een rapport op. Zo bent u direct op de hoogte van de kwaliteit van de vloeistof die u nu gebruikt. De kosten bedragen €175,- excl. Btw.

DTX staat voor DeTox®. Dit is het door Hydratech gepatenteerde additief dat ervoor zorgt dat ethyleenglycol niet langer giftig is voor mens en dier. Hierdoor kan het veilig gebruikt wordt in de drank- en voedselindustrie. Meer informatie vindt u op onze pagina over non-toxic glycol.

Ethyleenglycol en propyleenglycol zijn beide glycolen en lijken op veel vlakken op elkaar. Er zijn echter ook belangrijke verschillen. Hierover leest u meer op de informatiepagina.

Wilt u meer informatie over glycolen? We vertellen u er alles over op onze technische informatie pagina’s.

In ongeopende verpakking zijn de vloeistoffen minimaal 3 jaar houdbaar. In gebruik kunt u erop rekenen dat de vloeistoffen minimaal 5 jaar gebruikt kunnen worden in uw systeem. We adviseren echter wel om tussentijds de vloeistoffen te laten analyseren. Dit is in het eerste jaar na installatie gratis bij aankoop direct bij Hydratech (maximaal 2 tests per jaar, per installatie). Lees ook meer over het analyseren van vloeistoffen.

Naast private label kan u ook kiezen in welke kleur u de vloeistof wilt. U heeft de keuze uit groen, blauw, geel en rood. 

Ja, vanaf 5 liter is het mogelijk om producten te bestellen met uw eigen private label. Ook kunt u kiezen welke kleur glycol u wilt (groen, blauw, geel en rood).

De vloeistoffen kunnen in verschillende hoeveelheden worden afgenomen: 5, 20, 25, 60, 205 en 1.000 liter containers en bulk tankers. Daarnaast hebben we onze bekende bag in box 20 liter verpakkingen waarmee u gemakkelijk uw afval reduceert.

Ja, door het gepatenteerde DeTox ® additief kunnen de DTX-producten veilig gebruikt worden in de drank- en voedselindustrie.

Welke vloeistof u nodig heeft, is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de toepassing, het soort systeem en welke minimale en maximale temperatuur er bereikt wordt. Wij adviseren u graag over welke vloeistof het best passend is voor uw systeem. Neem contact op via het contactformulier.