Non-toxic glycol

Voor elke toepassing!

Non-toxic glycol

Hydratech heeft wereldwijd gezien de eerste non-toxic glycol. In samenwerking met Evans Cooling Systems hebben we het DeTox® additief ontwikkeld en gepatenteerd. Het DeTox® additief voorkomt dat ethyleenglycol wordt gemetaboliseerd (tijdens de verwerking) in giftige bijproducten. Ethyleenglycol is namelijk giftig voor mens en dier en kon dus niet gebruikt worden in koel- en/of verwarmingssystemen in de voedselverwerking en vergelijkbare sectoren.

Het Detox® additief verhelpt dit probleem en geeft jou nog veel meer voordelen.

De voordelen van non-toxic glycol

De belangrijkste voordelen van de Hydratech DTX producten zijn:

  • Efficiëntere warmteoverdracht
  • Eenvoudiger te pompen, vooral bij lage temperaturen
  • Minder volume voor dezelfde vorstbescherming.
  • Inkoop goedkoper per liter

Propyleenglycol of non-toxic ethyleenglycol?

Veel van onze klanten staan voor de lastige keuze tussen ethyleenglycol en propyleenglycol. Ethyleenglycol heeft hoogwaardige eigenschappen, maar is giftig voor mens en dier. Ethyleenglycol kan dus maar beperkt gebruikt worden. Propyleenglycol is daarentegen veiliger, maar minder efficiënt in zijn warmteoverdracht. Gelukkig is deze keuze door het ontwikkelen van het DTX additief een stuk makkelijker geworden.

Het DTX additief zorgt ervoor dat ethyleenglycol niet giftig is. Het ontgift als het ware de ethyleenglycol, zonder de goede eigenschappen te verliezen. Het stelt zuivelbedrijven, brouwerijen en vergelijkbare producenten in staat zonder risico te profiteren van de eigenschappen van ethyleenglycol.

Non toxic ethyleenglycol

Voor elke toepassing een additief

Voor elke toepassing heeft Hydratech een ander non-toxic additief. Zo sluit de vloeistof altijd perfect aan bij de vereiste eigenschappen. De ethyleenglycol in bijvoorbeeld zonnepanelen wordt gebruikt in combinatie met een ander additief dan de ethyleenglycol in een systeem wat enkel hoeft te koelen. In zonnepanelen zijn andere eigenschappen vereist dan in een koelsysteem.

Doordat de additieven zo zijn toegespitst op de toepassing is de belasting voor het systeem minder. Je kunt je voorstellen dat een meer viscose vloeistof een systeem met dunne leidingen zwaarder belast. Naast de mindere belasting voor het systeem zullen installaties aanzienlijk efficiënter, en dus zuiniger draaien. Je bespaart tot wel 17% in vergelijking met propyleenglycol!

Alle producten met het DTX additief zijn revolutionair! Het additief zorgt ervoor dat ethyleenglycol qua toxiciteit vergelijkbaar is met het nu veelgebruikte propyleenglycol. Nu wordt vaak propyleenglycol gebruikt terwijl ethyleenglycol met dit additief 15 tot 17% energie bespaart. Daarnaast is er minder van de vloeistof nodig.

Non-toxic glycol in warmtepompen

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te verwarmen met een warmtepomp. Een goede keuze voor iedereen die zijn huis duurzaam wil verwarmen. Je wilt natuurlijk dat de warmte zo efficiënt mogelijk wordt overgedragen, dus is het belangrijk de juiste vloeistof te gebruiken. Propyleenglycol wordt namelijk normaal gezien gebruikt voor thermische toepassingen (zoals warmtepompen en grondboringen) omdat ethyleenglycol daar niet gebruikt mag worden vanwege zijn giftige eigenschappen. Met het DTX additief kan iedereen profiteren van de hoogwaardige eigenschappen van ethyleenglycol zonder dat het giftig is.

Non toxic glycol kopen?

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Thermaflow DTX

Een non-toxic koudedrager

Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Thermox DTX

Non-toxic ethyleenglycol

Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Solaris DTX

Non-toxic ethyleenglycol voor thermische zonnewarmtesystemen

Een non-toxic ethyleenglycol, gemengd met het gepatenteerde additief Detox ™. Bekijk meer...

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan

Via onderstaand formulier vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Na ontvangst van de aanvraag komen we zo snel mogelijk bij u terug.

    DTX - niet-giftige glycol