Glycol

Glycol

Waar wordt het van gemaakt en waar wordt het voor gebruikt?

Glycol is een door de mens gemaakte vloeibare chemicaliën die worden gemaakt van ruwe olie en aardgas, ze worden gebruikt in de productie van veel huishoudelijke producten, waaronder polyesterweefsel, plastic flessen, antivriesmiddel en motor koelvloeistoffen. Glycol wordt ook gebruikt als basis voor industriële warmteoverdrachtsvloeistoffen voor een breed scala aan toepassingen, waarbij een bepaalde vorstbescherming nodig is.

De wereld verbruikt jaarlijks ongeveer 20 miljard liter van de verschillende glycolen, waarvan ongeveer een vijfde in Noord-Amerika. De vraag naar glycol blijft stijgen naast de toenemende productie van producten op basis van kunststof en auto’s – voornamelijk in China.

Zoals bij alle massaal geproduceerde chemicaliën is de commerciële levensvatbaarheid steeds meer onderhevig aan enorme kostenbesparingen en om die reden worden alle kleine of oudere productiebedrijven gesloten. De gebruikte glycol wordt nu geïmporteerd uit geheel Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Ethyleenglycol en propyleenglycol

De twee glycolen die aan de basis staan van de Hydratech warmteoverdrachtsvloeistoffen en koudedragers zijn ethyleenglycol en propyleenglycol. Lees hier alles over propyleenglycol en ethyleenglycol.

Biotherm BE2

Biotherm BE2

Industriële warmteoverdrachtvloeistof voor verwarmingssystemen. Bekijk meer...

Biotherm BP8

Biotherm BP8

Non-toxic koudedrager voor gebruik in biomassa verwarmingssystemen. Bekijk meer...

Thermaflow TPF

Thermaflow TPF

Een non-toxic koudedrager met antivries voor gebruik in waterverwarmingssystemen. Bekijk meer...

Thermaflow VT3

Thermaflow VT3

Een ecologisch en milieuvriendelijke non-toxic koudedrager voor gebruik in verwarmingssystemen. Bekijk meer...

Vraag vrijblijvend een offerte aan