Technische informatie over glycolen

We leggen uit wat glycolen zijn

Wat zijn glycolen?

Glycolen zijn een door de mens gemaakte vloeibare chemicaliën die worden gemaakt van ruwe olie en aardgas. Ze worden gebruikt in de productie van veel huishoudelijke producten, waaronder polyesterweefsel, plastic flessen, antivriesmiddel en motor koelvloeistoffen. Glycol wordt ook gebruikt als basis voor industriële warmteoverdrachtsvloeistoffen voor een breed scala aan toepassingen, waarbij een bepaalde vorstbescherming nodig is.

Lees hieronder alles glycolen, de toepassing van glycolen en welke het beste bij jouw toepassing past.

De verschillende glycolen

Propyleenglycol

Propyleenglycol wordt binnen de koel- en klimaat technische industrie en in de voedselverwerkende industrie gebruikt voor het koelen van koelsystemen. Het wordt veelal gebruikt in thermische toepassingen, zoals in warmtepompen en grondboringen.

Ethyleenglycol

Ethyleenglycol wordt veel gebruikt in de koel- en klimaattechnische industrie. Ethyleenglycol is giftig voor mens en dier, dus kon het niet gebruikt worden in bijvoorbeeld de drank- en voedingsmiddelen sector. Dat is nu verleden tijd!

Hydratech is het enige bedrijf ter wereld die een gepatenteerde formule, genaamd DTX (DETOX) ontwikkelt. Door het gepatenteerde additief DTX is ethyleenglycol niet langer giftig en dus gelijkwaaridg aan propyleenglycol. Hierdoor is deze uitermate geschikt om te gebruiken in de voedingsmiddelen industrie.

De wereld verbruikt jaarlijks ongeveer 20 miljard liter van de verschillende glycolen, waarvan ongeveer een vijfde in Noord-Amerika. De vraag naar glycol blijft stijgen naast de toenemende productie van producten op basis van kunststof en auto’s – voornamelijk in China.

Zoals bij alle massaal geproduceerde chemicaliën is de commerciële levensvatbaarheid steeds meer onderhevig aan enorme kostenbesparingen en om die reden worden alle kleine of oudere productiebedrijven gesloten. De gebruikte glycol wordt nu geïmporteerd uit geheel Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Afhankelijk van de branche waar u zich in bevindt kan het handig zijn om grote hoeveelheden te bestellen. Zo merken wij dat het in bijvoorbeeld de scheepvaart vaak gewenst is grotere hoeveelheden aan boord te hebben. We denken graag mee over welke hoeveelheid het beste aansluit bij uw wensen en de toepassing waar u het gebruikt. Wij leveren uw producten in kannen of IBC in de volgende hoeveelheden:

  • 5 liter
  • 20 liter
  • 25 liter
  • 60 liter
  • 205 liter
  • 1000 liter

Op aanvraag verkopen wij ook bulkcontainers. Neem eenvoudig contact met ons op via onderstaande formulier.

Vraag vrijblijvend een offerte aan