Service

Optimalisatie van duurzaamheid en prestaties

Sureflow 

Vloeistof onderhoudsprogramma 

Het vloeistof onderhoudsprogramma is een gratis service voor onze klanten. Ons Sureflow programma geeft u de zekerheid die alleen een gespecialiseerde producent u kan bieden.

We zijn altijd blij als klanten kiezen voor CoolFlow, Thermox en / of Solaris koudemiddelen en warmteoverdrachtsvloeistoffen. Het bevestigt een bewustwording van de mogelijke problemen die verband houden met het gebruik van niet-specialistische vloeistoffen in verwarmings- en koelsystemen, en de verdere voordelen van het installeren van een vloeistof met corrosie-, schilfer- en biologische inhibitoren. Na een jaar of 2 á 3 raken de toegevoegde hulpstoffen additieven zoals corrosieinhibitoren in de glycol uitgewerkt.

Hoe werkt het Sureflow programma?

De werking van het programma is zeer eenvoudig. Wij leveren klanten voorverpakte en geëtiketteerde flessen voor het verzamelen en verzenden van monsters naar ons laboratorium voor periodieke analyse. Voor elk geanalyseerd vloeistofmonster wordt een rapport verstrekt dat bevestigt dat de concentratie, pH, totaal oplosbare vaste stoffen, troebelheid enz. van het monster zich binnen aanvaardbare grenzen bevinden. Als de resultaten buiten deze grenzen liggen, kunnen wij u adviseren een diepgaandere test uit te voeren.

Het vloeistof onderhoudsprogramma is het eerste jaar na de installatie gratis voor klanten die rechtstreeks bij Hydratech producten kopen, maar onder voorwaarden. In het bijzonder maximaal twee tests per jaar, per installatie. Als er binnen een jaar meer tests nodig zijn, kunnen er aan u kosten in rekening worden gebracht. De klant is verantwoordelijk voor de kosten voor de levering van monsters.

Welke service verlenen wij nog meer?

Private label producten:

Uw wilt onder uw eigen bedrijfsnaam aan uw klanten onze producten leveren ? Wij maken in overleg met u de productlabels geheel naar wens. Wij ontvangen graag uw bedrijfslogo per e-mail in een JPG of PNG bestand. Voor het beste resultaat vragen wij om het logo in een hoge resolutie te sturen.

Gekleurde glycol :

Al onze vloeistoffen zijn helder en neutraal van kleur. Desgewenst kunnen wij een kleur toevoegen. Keuze uit: groen, blauw, geel en rood. Als uw systeem wordt gebruikt voor een voedsel- of dranktoepassing, dan wordt een kleur aan het glycol zeker geadviseerd. Door de kleur is er een duidelijke visuele indicatie bij bijvoorbeeld een lek in het systeem.

Vorstbescherming per product :

Al onze producten zijn mengbaar met gedemineraliseerd water. Waarom wij geen normaal leiding water  gebruiken ? Dit doet afbreuk aan de inhibitoren die wij toevoegen aan de glycol. Ook wordt de levensduur van het glycol verkort door het gebruik van leidingwater. De vorstbescherming verschilt per product en per toepassing. Wij maken alle producten voor u als gebruiksklaar product met de gewenste vorstbescherming.

De Hydratech producten

Geconcentreerd of gebruiksklaar product

Wij leveren al onze producten in een geconcentreerde versie of een gebruiksklaar product. Wij adviseren altijd het gebruik aan van gedeïoniseerd, gedistilleerd UltraPure™ water voor deze verdunning. Als u het systeem met leidingwater gaat afvullen doet dit afbreuk aan de inhibitoren en de levensduur van de glycol.

UltraPure™ water is (kraan) water dat drie keer gefilterd wordt via een koolfilter, UV-filter en een filter om eventuele bacteriën te doden en alle opgeloste vaste stoffen te verwijderen. Vermijd water met een hoog gehalte aan calciumzouten of chloriden [Cl-].

Zorg dat uw leidingwerk klaar is voor gebruik

Voordat u het systeem gaat afvullen, volgens BSRIA richtlijn BG 29/2012, moet al het leidingwerk schoon zijn en vrij van biologische verontreiniging en afval voorafgaand aan de inbedrijfstelling. Om corrosie te minimaliseren moet er zo weinig mogelijk lucht in het systeem zitten. Een systeem dat onder druk staat werkt het beste.

Bepaal nauwkeurig het totale systeemvolume en voeg de glycol toe aan het systeem volgens de vereiste minimale bedrijfstemperatuur. Als voorbeeld : de minimale dosis CoolFlow DTX mag niet kleiner zijn dan 22% van het systeemvolume en het maximum is normaal gesproken niet hoger dan 60%.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Afhankelijk van de branche waar u zich in bevindt kan het handig zijn om grote hoeveelheden te bestellen. Zo merken wij dat het in bijvoorbeeld de scheepvaart vaak gewenst is grotere hoeveelheden aan boord te hebben. We denken graag mee over welke hoeveelheid het beste aansluit bij uw wensen en de toepassing waar u het gebruikt. Wij leveren uw producten in kannen of IBC in de volgende hoeveelheden (in liter):

  • 5
  • 20
  • 25
  • 60
  • 205
  • 1000

Op aanvraag verkopen wij ook bulkcontainers. Neem eenvoudig contact met ons op via onderstaand formulier.