De Hydratech services

Optimalisatie van duurzaamheid en rendement

Het beheer van koel- en verwarmingsvloeistoffen is belangrijk om de efficiëntie van het proces te optimaliseren en de bedrijfskosten te minimaliseren. Hydratech biedt een reeks services voor onze vloeistoffen om de thermische efficiëntie te maximaliseren en de levensduur van de additieven te verlengen:

Expertise is altijd aanwezig bij ons om u te helpen de juiste vloeistof te selecteren die uw systeem optimaal laat presteren. Een grote reeks vloeistoffen, inhibitoren en diensten voor commerciële, industriële en huishoudelijke toepassingen. Voor elke toepassing hebben wij de juiste vloeistof. Het team van Hydratech Benelux staat 24/7 voor u klaar en niet kunnen, kennen we niet! Wij gaan door waar anderen stoppen en we zoeken graag met u naar een passende oplossing.

Advies bij conditionering van een leeg systeem

Zorg dat uw leidingwerk klaar is voor gebruik

Voordat u het systeem gaat afvullen, volgens BSRIA richtlijn BG 29/2012, moet al het leidingwerk schoon zijn en vrij van biologische verontreiniging en afval voorafgaand aan de inbedrijfstelling. Om corrosie te minimaliseren moet er zo weinig mogelijk lucht in het systeem zitten. Een systeem dat onder druk staat werkt het beste.

Hydratech is zeer vertrouwd met de vereisten van BG/29 en produceert een reeks reinigings- en conditioneringschemicaliën om bedrijven en consumenten te helpen aan deze vereisten te voldoen.

Bepaal nauwkeurig het totale systeemvolume en voeg de glycol toe aan het systeem volgens de vereiste minimale bedrijfstemperatuur. Als voorbeeld : de minimale dosis CoolFlow DTX mag niet kleiner zijn dan 22% van het systeemvolume en het maximum is normaal gesproken niet hoger dan 60%.

Om een directe en negatieve invloed op de warmteoverdracht, de pompprestaties en de energiekosten te voorkomen is het belangrijk een koel- of verwarmingssysteem regelmatig te reinigen.

Vloeistofanalyse

Laat uw vloeistoffen analyseren door Hydratech

Om de kwaliteit van de vloeistof en het systeem op lange termijn te controleren, wat direct van invloed is op de efficiëntie, raden wij aan om de warmteoverdrachtvloeistof periodiek te analyseren.

Het vloeistof onderhoudsprogramma is het eerste jaar na de installatie gratis voor klanten die rechtstreeks bij Hydratech producten kopen, maar onder bepaalde voorwaarden. In het bijzonder maximaal twee tests per jaar, per installatie. Als er binnen een jaar meer tests nodig zijn, kunnen er aan u kosten in rekening worden gebracht. De klant is verantwoordelijk voor de kosten voor de levering van monsters.

De werking van het programma is zeer eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is 600ml vloeistof uit uw systeem afnemen en opsturen naar ons en wij doen het verdere werk. Laat ons via het contactformulier weten dat u uw vloeistoffen wilt laten onderzoeken, dan sturen wij u de verdere instructies toe. Voor elk geanalyseerd vloeistofmonster wordt een rapport verstrekt dat bevestigt dat de concentratie, pH, totaal oplosbare vaste stoffen, troebelheid enz. van het monster zich binnen aanvaardbare grenzen bevinden. Als de resultaten buiten deze grenzen liggen, kunnen wij u adviseren een diepgaandere test uit te voeren.

Sureflow

Vloeistof onderhoudsprogramma

Het Sureflow vloeistof onderhoudsprogramma is een gratis service voor onze klanten. Ons Sureflow programma geeft u de zekerheid die alleen een gespecialiseerde producent u kan bieden.

Afhankelijk van de systeemconditie, bijvoorbeeld als het systeem niet of sterk verontreinigd is, is er een geschikte Sureflow oplossing dat bij het systeem past. Door het analyseren van een monster kunnen wij een geschikt Sureflow product en een behandelingsregime aanbevelen om langdurige bescherming te bieden.

Wij helpen u het juiste product vinden

Het selecteren van een geschikte formulering, mengverhouding en een geschikt inhibitorpakket kan een ontmoedigende taak zijn voor diegenen die niet vertrouwd zijn met vloeibare thermodynamica, toxiciteit, roestvorming en aërobe bacteriën.

Hydratech helpt klanten al sinds 1998 bij de keuze van vloeistoffen en maakt daarbij gebruik van meer dan 100 jaar gecombineerde ervaring in alle aspecten van koel- en verwarmingstoepassingen.

De Hydratech producten

Geconcentreerd of gebruiksklaar product

Wij leveren al onze producten in een geconcentreerde versie of een gebruiksklaar product. Wij adviseren altijd het gebruik aan van gedeïoniseerd, gedistilleerd UltraPure™ water voor deze verdunning. Als u het systeem met leidingwater gaat afvullen doet dit afbreuk aan de inhibitoren en de levensduur van de glycol.

UltraPure™ water is (kraan) water dat drie keer gefilterd wordt via een koolfilter, UV-filter en een filter om eventuele bacteriën te doden en alle opgeloste vaste stoffen te verwijderen. Vermijd water met een hoog gehalte aan calciumzouten of chloriden [Cl-].

Wilt u betere prestaties en lagere energiekosten?

In samenwerking met Evans Coolants hebben we het DTX additief ontwikkeld. Het DTX additief geeft ethyleenglycol deezelfde non-toxic eigenschappen als propyleenglycol en benut daarnaast de uitstekende eigenschappen die ethyleenglycol heeft. Het geeft je de voordelen van ethyleenglycol, zonder dat het gebruik ervan giftig is voor mens en dier.

Welke service verlenen wij nog meer?

Private label producten:

Uw wilt onder uw eigen bedrijfsnaam aan uw klanten onze producten leveren ? Wij maken in overleg met u de productlabels geheel naar wens. Wij ontvangen graag uw bedrijfslogo per e-mail in een JPG of PNG bestand. Voor het beste resultaat vragen wij om het logo in een hoge resolutie te sturen.

Gekleurde glycol:

Al onze vloeistoffen zijn helder en neutraal van kleur. Desgewenst kunnen wij een kleur toevoegen. Keuze uit: groen, blauw, geel en rood. Als uw systeem wordt gebruikt voor een voedsel- of dranktoepassing, dan wordt een kleur aan het glycol zeker geadviseerd. Door de kleur is er een duidelijke visuele indicatie bij bijvoorbeeld een lek in het systeem.

Vorstbescherming per product:

Al onze producten zijn mengbaar met gedemineraliseerd water. Waarom wij geen normaal leiding water gebruiken ? Dit doet afbreuk aan de inhibitoren die wij toevoegen aan de glycol. Ook wordt de levensduur van het glycol verkort door het gebruik van leidingwater. De vorstbescherming verschilt per product en per toepassing. Wij maken alle producten voor u als gebruiksklaar product met de gewenste vorstbescherming.

Heeft u nog vragen over onze service?