Specialist in vloeistoffen

Uw enige leverancier voor gespecialiseerd & technisch advies

Onze Detox formule

Hydratech heeft in samenwerking met Evans Cooling Systems, het additief DeTox® ontwikkeld en gepatenteerd. DeTox® voorkomt dat ethyleenglycol wordt gemetaboliseerd (tijdens de verwerking) in giftige bijproducten, die nierfalen, blindheid en de dood kunnen veroorzaken. Tests op CoolFlow DTX bevestigen dat de toxiciteit zo laag was dat het onmogelijk is om een LD50-waarde te bepalen. Het additief DeTox® heeft weinig effect op de warmteoverdracht of de prestaties van antivries.

Veel van onze klanten staan voor de lastige keuze tussen de hoogwaardige maar giftige eigenschappen van ethyleenglycol, of het veiliger maar minder efficiënte propyleenglycol. Daarom heeft Hydratech in samenwerking met Evans Cooling Systems, de revolutionaire hulpstof DeToxTM ontwikkeld. Deze toevoeging zorgt ervoor dat ethyleenglycol niet giftig is. Het ontgift als het ware de ethyleenglycol, maar de ethyleenglycol behoudt haar goede eigenschappen  Coolflow DTX, geformuleerd met het additief DeTox, stelt zuivelbedrijven, brouwerijen en vergelijkbare producenten in staat zonder risico te profiteren van de eigenschappen van ethyleenglycol.

Belangrijkste voordelen van onze DTX producten :

  • Efficiëntere warmteoverdracht.
  • Eenvoudiger te pompen, vooral bij lage temperaturen.
  • Minder volume voor dezelfde vorstbescherming.
  • Inkoop goedkoper per liter.

Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat er alleen al  13 % jaarlijks bespaard wordt op het energie verbruik, wanneer onze DTX ethyleen glycol wordt gebruikt in plaats van propyleenglycol. Door de lagere viscositeit is er minder energie nodig om de glycol te verpompen en de energie en warmte overdracht snelheden worden verbeterd.

Altijd de juiste vloeistof voor uw toepassing

Expertise is altijd aanwezig bij ons om u te helpen de juiste vloeistof te selecteren die uw systeem optimaal laat presteren. Hydratech is een specialist in het samenstellen van formuleringen. Ons bedrijf produceert koudemiddelen, antivries met inhibitoren die onder meer corrosie tegengaan, glycolen en producten die leidingen beschermen. Een grote reeks vloeistoffen, inhibitoren en diensten voor commerciële, industriële en huishoudelijke toepassingen.

Voor elke toepassing hebben wij de juiste vloeistof. Het team van Hydratech Benelux staat 24/7 voor u klaar en niet kunnen, kennen we niet!  Wij gaan door waar anderen stoppen en we zoeken graag met u naar een passende oplossing.

Systeemoptimalisatie

Wij helpen uw systeem optimaal presteren

Door actief bezig te zijn met systeemoptimalisatie bent u verzekerd van een optimaal presterend systeem, en daar profiteert u van! Onder systeemoptimalisatie verstaan wij het volgende:

  • Thermische en pompefficiëntie – voor een maximaal prestatiecoëfficiënt (cop), rendement (roi) en energiebesparing;
  • Corrosie-, aanslag- en biologische bestrijding – voor een lange levensduur en minder onderhoud;
  • Ecologische beoordeling – om de impact van mens, dier en milieu te minimaliseren;
  • Onderhoud en monitoring van vloeistof en de conditie van het systeem om de efficiëntie te verzekeren.

Veel nieuwe en bestaande klanten maken de conversie naar Hydratech’s assortiment van Detox™ producten, die belangrijke operationele voordelen bieden dan de op propyleenglycol gebaseerde vloeistoffen. Deze gepatenteerde technologie is ontwikkeld vanuit het bedrijf ‘Evans waterloze koelvloeistoffen’ dat ook geproduceerd wordt door Hydratech.

Enkele vloeistoffen met het DTX additief

Biotherm DTX

Non-toxic ethyleenglycol voor biomassa verwarmingssystemen

Een non-toxic ethyleenglycol, gemengd met het gepatenteerde additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Solaris DTX

Non-toxic ethyleenglycol voor thermische zonnewarmtesystemen

Een non-toxic ethyleenglycol, gemengd met het gepatenteerde additief Detox ™. Bekijk meer...

Thermaflow DTX

Een non-toxic koudedrager

Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Onze samenwerkingen

Hydratech is nu met meer dan 600 bedrijven technische partnerschappen aangegaan, waaronder supermarktketens, internationale brouwers, automotive fabrikanten van componenten en een deel van de duurzame energiesector.

Om ervoor te zorgen dat Hydratech in de voorhoede blijft van koudemiddelen en aanverwante technologieën is Hydratech internationaal lid van de volgende instituten, organen en verenigingen:

• International Institute of Refrigeration
• UK Institute of Refrigeration
• Royal Society of Chemistry
• American Society for Testing of Materials (ASTM)
• CIBSE and BSRIA
• Ground Source Heat Pump Association
• Solar Trade Association

Doe maar duurzaam!

Een aflevering van Doe maar duurzaam over twee innovaties op het gebied van duurzaamheid. Natuurlijk wilde we daar graag vertellen over ons gepatenteerde non-toxic ethyleenglycol. Een revolutionair product waar Hydratech wereldwijd mee voorop loopt.

Wilt u meer weten?