Glycol helpt jouw HVAC installatie optimaal presteren

Maak je in jouw bedrijf gebruik van een HVAC installatie? Dan wil je dat deze optimaal presteert. Of het nu gaat om een ruimte op de meest aangename, werkbare temperatuur te krijgen of het behouden van een gezonde luchtkwaliteit. Glycolen helpen je het systeem optimaal te benutten. Hoe dat zit? Dat leggen we je graag uit.

Wat is het nut van glycol in een HVAC installatie?

Het gebruik van glycolen in een HVAC systeem is zeer belangrijk omdat het voorkomt dat de vloeistof die in het systeem circuleert, bevriest. Dit kan zowel door de lage buitentemperatuur of de temperatuur van de vloeistof in het systeem komen. En dat willen we voorkomen natuurlijk!

Welke glycolen gebruik je in een HVAC installatie?

Het is belangrijk dat je het juiste type glycol gebruikt voor het systeem, onder andere om optimale prestaties te kunnen garanderen en te voorkomen dat de leidingen corroderen. Ethyleenglycol is de glycol met de beste eigenschappen voor het overdragen van warmte. Deze raden we dan ook aan voor de HVAC installatie.

Elk systeem heeft zijn eigen eisen als het gaat om warmteoverdracht. Om onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van de juiste glycolen voegen wij additieven toe aan ethyleen- en propyleenglycol om te voldoen aan de eisen van het desbetreffende systeem.

Wat is een HVAC installatie?

HVAC staat voor verwarming (heating), ventilatie (ventilation) en airconditioning (Air Conditioning). Het verwijst naar de technologie en systemen die worden gebruikt om het klimaat in gebouwen, voertuigen en andere gesloten ruimten te regelen. De belangrijkste doelen van HVAC-systemen zijn het bieden van thermisch comfort (verwarming of koeling) en het behouden van een goede luchtkwaliteit.

Glycolen voor uw HVAC installatie

Thermox DTX

Non-toxic ethyleenglycol

Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

De optimale prestatie van uw HVAC installatie

Je wilt natuurlijk dat jouw HVAC installatie optimaal presteert. Onze glycolen helpen je het meeste uit het systeem te halen, maar het is belangrijk dat je tijdig de prestaties monitort. Zo weet je waar je bij moet sturen om van optimale prestaties verzekerd te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • De verhouding tussen water en glycol controleren
  • Controleren of de gebruikte glycolen de juiste biocide- en bacteriostatische eigenschappen hebben

Controleer het glycolgehalte bij het winteronderhoud

Het is aan te raden je leidingsysteem te onderhouden voor aanvang van het nieuwe seizoen. De weersomstandigheden veranderen en hebben een andere invloed op de leidingen. Reden waarom dit zo belangrijk is, is dat je zeker wilt weten dat de verhouding tussen water en glycol goed is. Gelukkig hoef je niet zelf aan de slag met metingen, maar ontzorgen wij je daar in. 

We benadrukken graag het nut van een juiste verhouding water/glycol. De eigenschappen van jouw warmteoverdrachtsvloeistof heeft directe en langdurige invloed op de systeemprestaties, de opbrengst van de productie, het energieverbruik, het onderhoud en de productie onderbrekingen.

Het Sureflow onderhoudsprogramma

Het Sureflow onderhoudsprogramma biedt je de zekerheid die je wenst als het gaat om uw HVAC installatie. We helpen je graag bij de bewustwording van de mogelijke problemen die in verband staan met het gebruik van niet-specialistische vloeistoffen in verwarmings- en koelsystemen, en de verdere voordelen van het installeren van een vloeistof met corrosie-, schilfer- en biologische inhibitoren.

Zo werkt het Sureflow onderhoudsprogramma

De werking van het programma is zeer eenvoudig. Klanten tappen zelf 600 ml vloeistof af en sturen dat naar ons op. Vervolgens analyseren we de vloeistof in ons eigen laboratorium. Voor elk geanalyseerd vloeistofmonster wordt een rapport verstrekt dat bevestigt dat de concentratie, pH, totaal oplosbare vaste stoffen, troebelheid enz. van het monster zich binnen aanvaardbare grenzen bevinden. Als de resultaten buiten deze grenzen liggen, kunnen wij je adviseren een diepgaande test uit te voeren.