Een bierbrouwerij kan niet zonder glycol

En je leest hier waarom

Altijd op de juiste temperatuur met onze glycolen

Hydratech is er voor bierbrouwerijen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een bierbrouwerij, maar een brouwerij kan niet zonder glycolen. Het proces van bierbrouwen kent verschillende fases waarbij het belangrijk is dat het product op de juiste temperatuur blijft. Om dat te realiseren maken bierbrouwerijen gebruik van grote ketels en een uitgebreid koelsysteem. En dat koelsysteem moet natuurlijk optimaal presteren om een geslaagd eindproduct te garanderen.

Waarom wordt glycol gebruikt in een bierbrouwerij?

Glycol wordt gebruikt in het koelsysteem van een bierbrouwerij. Rendabele koeling van het graan, het brouwproces en het bottelen van de producten hebben baat bij een energiezuinige warmteoverdracht. De koeling is een onmiskenbaar onderdeel van het brouwen van bier.

Hydratech levert drank- en voedselveilige glycolen

Niet alle soorten glycol zijn drank- en voedselveilig. De meest gebruikte glycolen zijn propyleen- en ethyleenglycol. In de regel is ethyleenglycol giftig voor mens en dier, dus wordt deze niet gebruikt in toepassingen als een bierbrouwerij.

Welke soorten glycol zijn geschikt voor het gebruik in een bierbrouwerij?

In vergelijking met propyleenglycol heeft ethyleenglycol echter wel de beste eigenschappen en zou daarom het meest geschikte koudemiddel en warmteoverdracht vloeistof zijn. Hydratech heeft om die reden het DTX additief ontwikkeld. Het DTX additief zorgt ervoor dat ethyleenglycol niet langer giftig is voor mens en dier en dus gebruikt kan worden in een bierbrouwerij.

Check het glycolgehalte in het systeem op tijd!

Om de optimale prestatie van het koelsysteem te garanderen raden wij aan het glycolgehalte op tijd te controleren. Hoe dat in zijn werk gaat? De werking van het programma is zeer eenvoudig. Klanten tappen zelf 600 ml vloeistof af en sturen dat naar ons op. Vervolgens analyseren we de vloeistof in ons eigen laboratorium. Voor elk geanalyseerd vloeistofmonster wordt een rapport verstrekt dat bevestigt dat de concentratie, pH, totaal oplosbare vaste stoffen, troebelheid enz. van het monster zich binnen aanvaardbare grenzen bevinden. Als de resultaten buiten deze grenzen liggen, kunnen wij je adviseren een diepgaande test uit te voeren.

Een greep uit onze glycolen voor een bierbrouwerij

Coolflow ECO2

100% duurzame koudedrager voor koelingen en airconditioning

CoolFlow ECO2 is een ecologisch, milieuvriendelijk en non-toxische koudedrager. Bekijk meer...

Coolflow NTP

Voor gebruik in koelsystemen, koelingen en airconditioning

Coolflow NTP is een non-toxic koudedrager. Geschikt voor in verwerking van voedingsmiddelen en dranken Bekijk meer...

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow USP

Non-toxic foodsave koudedrager

Coolflow USP is een non-toxic propyleenglycol. Geclassificeerd als USP/EP en FDA foodsave. Bekijk meer...

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan

Via onderstaand formulier vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Na ontvangst van de aanvraag komen we zo snel mogelijk bij u terug.

    DTX - niet-giftige glycol