Voeding- en drankindustrie

Voedselveilige glycol

Bierbrouwerij

Glycolen gebruik bij het brouwen van bier en pils

Bier is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van water, graan, hop en gist. Het brouwen van bier is gebaseerd op een oud en eenvoudig principe, dat zich kort laat omschrijven, maar in de praktijk de nodige vakmanschap vergt. Rendabele koeling van het graan, het brouwen en het bottelen van de producten hebben baat bij een energiezuinige warmteoverdracht. Coolflow producten zijn gecertificeerd om in deze branche te gebruiken en vele brouwerijen gingen u al voor. 

Melk en zuivelverwerking

Het gebruik van voedselveilige glycolen in melkinstallaties

Een rendabele melk- en zuivelverwerking is gebaat bij een energiezuinige koeling. Het milieu is belangrijk, maar dat geldt ook voor de kwaliteit van de melk. Boeren krijgen bijvoorbeeld een toeslag per liter van sommige coöperaties als ze melk leveren met een lage zuurtegraad en vetgehalte. Aandacht voor het koelen is dus belangrijk om een goede kwaliteit melk te leveren.  Coolflow koelvloeistoffen zijn gecertificeerd als voedselveilig en geschikt om in deze branche te gebruiken.

Frisdrank productie

Energiebesparende glycolen

De productie van grote hoeveelheden frisdrank, de conservenindustrie en de afvulling van frisdranken profiteren allemaal van een energiebesparende koeling. Coolflow DTX kan u als bedrijf een energiebesparing opleveren tot wel 17%. Meer informatie ? Neem contact met ons op.

Brood- en banketsector

Productie van brood en bakkerijproducten

Het gebruik van korenhout en andere bakprocessen is gunstig voor een energiebesparende verwarming en koeling. In de brood- en banketsector is er sprake van een continu veranderende vraag, dus ook de uitdagingen bewegen hierin mee. Productieprocessen dienen ook zo effectief als mogelijk te zijn, met real-time data en track & trace informatie. Coolflow vloeistoffen zijn al bewezen om het onderhoud te verminderen en de bedrijfskosten te verlagen.

Productie van wijn en gedistilleerde dranken

Altijd de juiste temperatuur

Gist is de belangrijke factor in de productie van wijn. Voor een geslaagde gisting is de juiste temperatuur van zeer groot belang en daarom wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van geavenceerde koelsystemen. De productie, botteling en opslag van wijn en gedistilleerde dranken hebben ook allemaal voordeel bij een energiebesparende koeling. Coolflow vloeistoffen zijn geschikt bevonden om in deze branche toe te passen.

Sureflow

Vloeistof onderhoudsprogramma

Het beheer van koel- en verwarmingsvloeistoffen is belangrijk om de efficiëntie van het proces te optimaliseren en de bedrijfskosten te minimaliseren. Hydratech Benelux biedt een reeks vloeistoffen om de thermische efficiëntie te maximaliseren, de uitvaltijd te minimaliseren en de levensduur van de inhibitoren te verlengen. Een proactief vloeistof en behandelingsprogramma is bijvoorbeeld een eenvoudig maar effectief middel om kleine problemen op te sporen en te corrigeren voordat ze problematisch worden.

Uw specialist in vloeistoffen

Hydratech is gespecialiseerd in de productie van warmteoverdrachtsvloeistoffen, glycolen, antivriesoplossingen, inhibitoren en reinigingsmiddelen – voor gebruik in koel- en verwarmingssystemen in alle sectoren. Ondersteund door een reeks diensten voor glycolen om de thermische efficiëntie op lange termijn te maximaliseren, te bewaken en in stand te houden.

Gerelateerde producten

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow ECO2

100% duurzame koudedrager voor koelingen en airconditioning

CoolFlow ECO2 is een ecologisch, milieuvriendelijk en non-toxische koudedrager. Bekijk meer...

Coolflow IGE

Ethyleenglycol voor koeling van productieprocessen en airconditioning

Coolflow IGE is een koudedrager van industriële kwaliteit gemaakt voor proceskoeling & airconditioningsystemen. Bekijk meer...

Coolflow NTP

Voor gebruik in koelsystemen, koelingen en airconditioning

Coolflow NTP is een non-toxic koudedrager. Geschikt voor in verwerking van voedingsmiddelen en dranken Bekijk meer...

Meer informatie ?