Land- en tuinbouw

Non-toxic ethyleenglycol voor koelen & invriezen

Akkerbouw

Qua koeling is betrouwbaarheid essentieel. Want of het nu gaat om kleine installaties of complexe koel- en vriesinstallaties voor de industriële en agrarische sector; op het moment dat koeling het af laat weten ligt bederf op de loer. Snelle invriezing en koeling van groenten en fruit profiteren van energiezuinige koeling. Daarom moeten koelinstallaties aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen én moeten machines goed functioneren. Coofllow DTX is een non-toxic ethyleenglycol wat milieuvriendelijk is en toepasbaar in deze branche.

Veeteelt

Met de toepassing van een warmtewisselaar bij een melkrobot in de veeteelt wordt energie bespaard. De melk wordt gekoeld voordat deze in de koeltank stroomt terwijl gelijktijdig het drinkwater voor het vee verwarmd wordt.  Hydratech heeft als enige een non-toxic ethyleenglycol in het assortiment die wordt gekwalificeerd als voedselveilig. Onze Coolflow producten hebben in de industrie bewezen dat ze de koelefficiëntie maximaliseren, het onderhoud verminderen en de bedrijfskosten verlagen.

Het gebruik van glycolen in de fruit- en groenteteelt

Glycolen spelen een belangrijke rol in de fruit- en groenteteelt. Ze worden voor verschillende doeleinden toegepast en voor elke installatie in de fruit- en groenteteelt is er een soort glycol die het meest geschikt is.

Sureflow

Vloeistof onderhoudsprogramma

Het beheer van koel- en verwarmingsvloeistoffen is belangrijk om de efficiëntie van het proces te optimaliseren en de bedrijfskosten te minimaliseren. Hydratech Benelux biedt een reeks vloeistoffen om de thermische efficiëntie te maximaliseren, de uitvaltijd te minimaliseren en de levensduur van de inhibitoren te verlengen. Een proactief vloeistof en behandelingsprogramma is bijvoorbeeld een eenvoudig maar effectief middel om kleine problemen op te sporen en te corrigeren voordat ze problematisch worden.

Uw specialist in vloeistoffen

Hydratech is gespecialiseerd in de productie van warmteoverdrachtsvloeistoffen, glycolen, antivriesoplossingen, inhibitoren en reinigingsmiddelen – voor gebruik in koel- en verwarmingssystemen in alle sectoren. Ondersteund door een reeks diensten voor glycolen om de thermische efficiëntie op lange termijn te maximaliseren, te bewaken en in stand te houden. Het beheer van koel- en verwarmingsvloeistoffen is belangrijk om de efficiëntie van het proces te optimaliseren en de bedrijfskosten te minimaliseren.

Gerelateerde producten

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow ECO2

100% duurzame koudedrager voor koelingen en airconditioning

CoolFlow ECO2 is een ecologisch, milieuvriendelijk en non-toxische koudedrager. Bekijk meer...

Coolflow NTP

Voor gebruik in koelsystemen, koelingen en airconditioning

Coolflow NTP is een non-toxic koudedrager. Geschikt voor in verwerking van voedingsmiddelen en dranken Bekijk meer...

Coolflow IGE

Ethyleenglycol voor koeling van productieprocessen en airconditioning

Coolflow IGE is een koudedrager van industriële kwaliteit gemaakt voor proceskoeling & airconditioningsystemen. Bekijk meer...