Koelen en invriezen

Secundaire koudemiddelen & voedselveilige glycol

Koelen, productie en verwerking.

Het snel koelen van voedsel- en zuivelprocessen en het invriezen van vlees is afhankelijk van een energiezuinige warmteoverdracht. Het is bewezen dat secundaire koudemiddelen en voedselveilige glycolen de productiviteit verhogen, het onderhoud verminderen en de bedrijfskosten verlagen.

Coolflow is geschikt als koudemiddel met inhibitoren voor de verwerking en productie van melk en zuivel. Om interne corrosie, kalkaanslag en biologische vervuiling te voorkomen zijn alle Coolflow producten geformuleerd met meervoudige en multifunctionele inhibitoren, die de ASTM D1384 normen overtreffen.

 

Onze klant aan het woord: JM Services

"De vloeistoffen zijn veilig in gebruik"

JM Services is een belangrijke speler met jaren ervaring in de koel- en elektrotechniek. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van koel- en elektrotechnische installaties en is actief in verschillende branches. De land- en tuinbouw, voedselverwerking, supermarkten, horeca en de procesindustrie zijn daar enkele voorbeelden van.
JM Services was op zoek naar een niet-giftig alternatief voor ethyleenglycol en dat kunnen wij bij Hydratech bieden met ons gepatenteerde additief Detox™. De producten Coolflow DTX en Thermaflow DTX worden door JM Services gebruikt in de installaties die zij realiseren voor hun klanten.

Engineer en werkvoorbereider Roland vertelt: ‘Simpelweg: het product werkt en het is veilig in gebruik. Daarnaast kunnen we vertrouwen op snel antwoord op vragen. Voor JM Services is het bieden van een betrouwbare samenwerking aan onze klanten erg belangrijk. Hydratech ondersteunt ons daarbij met het tijdig leveren van de koelvloeistoffen die nodig zijn voor het werk wat we doen.’

Voedselveilige glycol

Met het gepatenteerde Detox™ additief

Zoals in de klantervaring van JM Services is te lezen maken zij gebruik van het voedselveilige, non-toxic glycol. Door ons Detox™ additief profiteert JM Services van de optimale eigenschappen van ethyleenglycol, terwijl zij kunnen voldoen aan de niet-giftigheideis van de sectoren waarin zij werkzaam zijn.

Bent u benieuwd wat het DTX additief kan betekenen voor uw systeem?

Gerelateerde producten

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow NTP

Voor gebruik in koelsystemen, koelingen en airconditioning

Coolflow NTP is een non-toxic koudedrager. Geschikt voor in verwerking van voedingsmiddelen en dranken Bekijk meer...

Thermaflow DTX

Een non-toxic koudedrager

Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow USP

Non-toxic foodsave koudedrager

Coolflow USP is een non-toxic propyleenglycol. Geclassificeerd als USP/EP en FDA foodsave. Bekijk meer...

Kunnen we u nog ergens mee helpen?

Heeft u vragen over het Detox™ additief of wilt u een prijsaanvraag doen voor uw systeem? Dat kan eenvoudig in het formulier hieronder.

    DTX - niet-giftige glycol