Grond & lucht warmteterugwinning

Oplossingen voor warmteoverdracht

Biomassa ketels

Het vermogen van de biomassaketel (CoP) is afhankelijk van een efficiënte warmteoverdracht. Energie uit biomassa wordt opgewekt door verbranding. Vaak moet de biomassa eerst vergast of vergist worden tot een biobrandstof. Biomassa bestaat uit allerlei organische materialen, zoals hout, gft-afval, maar ook plantaardige olie, mest en speciaal hiervoor geteelde gewassen. Onze Biotherm warmteoverdrachtsvloeistoffen zijn in de industrie bewezen dat ze de warmteafgifte maximaliseren, het onderhoud verminderen en de bedrijfskosten verlagen.

Cyrogenen energieopslag

Bij cryogene energieopslag wordt omgevingslucht afgekoeld tot -195°C zodat deze vloeibaar wordt. Water (H²O) en koolstofdioxide (CO²) zijn vooraf uit de lucht gehaald omdat deze anders zouden bevriezen. In vloeibare toestand is het volume van lucht afgenomen tot 1/1000 van het originele volume. De vloeistof wordt geïsoleerd onder vacuüm opgeslagen. Onze Coolflow producten kunnen worden gebruikt om vloeibare lucht om te zetten in een gasvormige toestand vóór het binnenkomen van de turbine.

Elektriciteitsdistributie

Een hoogspanningsnet is een netwerk van elektrische geleiders onder hoge spanning waarmee elektrische energie wordt getransporteerd vanaf elektriciteitscentrales en tussen distributienetwerken. Apparatuur voor de distributie van elektrische energie heeft vaak koeling nodig om een veilige en efficiënte werking te behouden. Coolflow producten hebben bewezen dat ze de koelefficiëntie maximaliseren en tot wel 17% energie kunnen besparen voor uw bedrijf.

Grond en warmteterugwinning

De warmte van afgevoerde lucht wordt met een warmteterugwinsysteem via een warmtewisselaar overgedragen aan koude lucht, die daardoor opwarmt zonder dat u daarvoor gas of elektriciteit hoeft te gebruiken. Hierdoor bespaart u veel energie. Het vermogen van de warmtepomp van de luchtbron (CoP) is afhankelijk van een efficiënte warmteoverdracht. Thermox warmteoverdrachtsvloeistoffen zijn in de industrie bewezen dat ze de warmteafgifte maximaliseren, het onderhoud verminderen en de bedrijfskosten verlagen.

Gasdistributiesystemen

Voor een effectieve gasdistributie is een goede voorverwarming nodig om te voorkomen dat het gas bevriest wanneer het van een HP-netwerk naar een LP-netwerk stroomt. Onze Thermaflow producten zijn in de sector bewezen dat ze de efficiëntie van de voorverwarming maximaliseren, het onderhoud verminderen en de bedrijfskosten verlagen.

Zonne-energie collectoren

Een zonnecollector is een wisselaar dat direct en diffuus zonlicht omzet in warmte. Zonnecollectoren zijn er in veel verschillende types. Zo zijn er vlakkeplaatcollectoren en vacuümbuiscollectoren. De prestaties van het zonnen-energiesysteem zijn afhankelijk van een efficiënte warmteoverdracht en duurzaamheid bij hoge temperaturen. Onze Solaris producten zijn in de industrie bewezen dat ze de warmteafgifte maximaliseren, het onderhoud verminderen en de bedrijfskosten verlagen.

Windturbines en stroomgeneratoren

Een windturbine is gedefinieerd als een apparaat voor het opwekken van elektrisch of thermisch vermogen uit wind. De prestaties van de windturbine zijn afhankelijk van een efficiënte koeling van de stroomgenerator. Het is bewezen dat onze Coolflow producten voor warmteoverdracht in deze industrie het maximale vermogen kunnen leveren, het onderhoud kunnen verminderen en de bedrijfskosten kunnen verlagen.

 

Uw specialist in vloeistoffen

Hydratech is gespecialiseerd in de productie van warmteoverdrachtsvloeistoffen, glycolen, antivriesoplossingen, inhibitoren en reinigingsmiddelen – voor gebruik in koel- en verwarmingssystemen in alle sectoren. Ondersteund door een reeks diensten voor glycolen om de thermische efficiëntie op lange termijn te maximaliseren, te bewaken en in stand te houden.

Gerelateerde producten

Coolflow DTX

Non toxic ethyleenglycol voor de voedingsindustrie

Een non-toxic ethyleenglycol. Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Thermox DTX

Non-toxic ethyleenglycol

Gemaakt op basis van ethyleenglycol met het additief Detox ™. Bekijk meer...

Coolflow IGE

Ethyleenglycol voor koeling van productieprocessen en airconditioning

Coolflow IGE is een koudedrager van industriële kwaliteit gemaakt voor proceskoeling & airconditioningsystemen. Bekijk meer...

Thermox FPG

Propyleenglycol voor geothermische- en luchtverwarmingssystemen

Een warmteoverdrachtsvloeistof op basis van propyleenglycol, geschikt voor gebruik in geothermische en luchtverwarmingssystemen. Bekijk meer...

Meer informatie